Com fomentar el gust per la lectura en els nostres fills i filles? – Xerrada familiar amb Roser Ros

Com fomentar el gust per la lectura en els nostres fills i filles?

Data: dijous 17 de gener a les 17.15 h.

Destinataris: famílies d’InfantilPrimària.

Els nens i nenes de les famílies que assisteixen a la xerrada es poden quedar a acollida. Cal avisar al tutor/a.

Inscripció: dijous 17 de gener a les 17.15 h

Roser Ros i Vilanova és pedagoga, narradora i escriptora. Presidenta de Tantàgora, directora literària del FLIC festival i professora de la Universitat Ramon Llull (URL). Ha treballat a diverses escoles, ha format diferents generacions de mestres en formats com les escoles d’estiu i els cursos d’hivern organitzats per diverses instàncies en el vessant de la llengua i la literatura, especialment en l’anomenada mediació literària i narració de contes. Ha estat cofundadora i codirectora de la revista Infància que edita Rosa Sensat, associació de la qual ha format part durant molts anys. Gran coneixedora de la literatura de tradició oral, ha publicat nombroses versions de rondalles així com contes de la seva creació, tant per a públic molt menut com per a lectors de 10 o més anys. Ha creat diversos espectacles de contes per a tota mena de públics, i s’ha fet acompanyar de música i dansa; ha creat també espectacles de poesia, un gènere que cultiva amb assiduïtat i que ha pogut publicar en dos poemaris. Ha escrit múltiples articles i dictat xerrades i conferències sobre el fet literari i la infància. Ha iniciat tertúlies literàries, una associació de narradors i la revista digital Tantágora. És membre del Grup d’Etnopoètica de l’Institut d’Estudis Catalans.

Com millorar el comportament del meu fill/a?

Data: dimarts 11 de desembre a les 17.15 h.

Destinataris: famílies d’InfantilPrimària.

Els nens i nenes de les famílies que assisteixen a la xerrada es poden quedar a acollida. Cal avisar al tutor/a.

Inscripció: dimarts 11 de desembre a les 17.15 h

Carolina Núñez, psicòloga infantil, juvenil i d’adults. Col·labora activament en diferents centres i institucions educatives amb una llarga experiència professional. Màster en psicologia Clínica i de la Salut, postgrau en TDAH i trastorns de conducta i d’aprenentatge, com també de detecció precoç de dificultats. Ha estat professora associada de la Universitat Autònoma de Barcelona al departament de psicologia bàsica i evolutiva, i ha realitzat tallers per a famílies i adolescents.

Com prevenir problemes visuals en el desenvolupament infantil?

Data: dijous 22 de novembre a les 17.15 h.

Destinataris: famílies d’Infantil i Cicle Inicial.

Els nens i nenes de les famílies que assisteixen a la xerrada es poden quedar a ludoteca. Cal avisar al tutor/a.

Inscripció: dijous 22 de novembre a les 17.15 h

Elisa Aribau, optometrista comportamental, especialista en teràpia visual i lateralitat creuada. Directora del centre Elisa Aribau a Barcelona i Igualada i coautora, entre altres, del llibre: “Desarrollo neurofuncional del niño y sus transtornos. Visión, aprendizaje y otras funciones cognitivas”.

Assessora el claustre d’Escola Pia Balmes en l’elaboració d’un programa de detecció i prevenció de problemes visuals a l’aula, que consisteix a impartir formació al professorat, proposar i supervisar exercicis preventius i fer una avaluació inicial i final dels nens amb possibles dificultats per estudiar si l’aplicació del programa disminueix els problemes.