Formació als docents de 1r any

El passat 28 i 29 de setembre l’Escola Pia va impartir una formació destinada a totes les persones que comencen a treballar amb nosaltres aquest any i on a través d’un fil conductor anaven descobrint els aspectes més destacats de la institució.

La Laia Martín, l’Eduard Torrent són alguns d’ells. La Laia s’inicia a la nostra escola com a mestra d’Educació Física, l’Eduard com a mestre d’Anglès.

Hem volgut saber de primera mà quines són les seves impressions rebudes de l’experiència i sobretot com estan vivint l’inici de curs. També hem parlat amb la Grego Fernández, responsable de l’admissió de nous alumnes, que ha participat també en aquesta formació.

 

Què és el que més has valorat de la formació inicial de l’Escola Pia?

Laia: Et situa, et dóna una visió general de la Fundació, de la Institució, dels òrgans que hi treballen i dels projectes que es duen a terme.

Eduard: La transversalitat i varietat de temes que es tractaven al llarg dels diversos mòduls.

Grego: El contacte de tu a tu amb persones que formen part d’Escola Pia sense importar el càrrec ni la procedència i prendre consciència de pertànyer a una comunitat amb la missió de ser i formar transformadors del món.

 

Creus que és important fer-la per la teva feina?

Laia: Crec que sí, perquè com he dit abans, entens tot el que t’envolta millor. A més, en general, va ser molt dinàmica i aclaridora.

Eduard: Crec que és molt útil per poder entendre el concepte d’Escola PIA i per veure tot el que significa. La considero molt important pel fet que t’ajuda a ubicar-te dins l’Escola, ampliant els propis horitzons i les diferents possibilitats.

Grego: Sí, sens dubte. Saber que l’Escola és molt més que una comunitat educativa, que treballa en l’àmbit d’acció social, fa que el granet de sorra del dia a dia en el que puguis col·laborar prengui més sentit.

 

Com resumiries les teves primeres setmanes a l’escola amb una frase?

Laia: Una nova experiència intensa, emocionant i acollidora.

Eduard: Unes setmanes amb un ritme frenètic, carregades d’il·lusió, en les quals m’he sentit molt acollit i recolzat per les diferents companyes i companys i confio que m’ajudin a seguir creixent en aquesta professió.

Grego: En el meu cas, ja són més d’unes setmanes! Si m’hagués de quedar amb alguna cosa del temps que porto a l’Escola Pia, és que és un lloc on m’han donat l’oportunitat de créixer com a persona i com a treballadora, on m’han valorat pel que podria ser i m’han donat la confiança necessària per arribar-hi. I continuem.

Laia Martín

Eduard Torrent

Grego Fernández