Quantes sabates necessitem per ocupar tota una petjada de dinosaure?
Aquestes dues setmanes els nens i nenes de P5 hem investigat quant mesuraven els dinosaures.
Primer de tot vam fer 3 grups: els triceratops, els diplodocus i els tiranosaures, i vam investigar quant mesuraven les petjades d’aquests dinosaures. Un cop vam saber el número, vam descobrir el significat d’aquest amb l’ajuda del metre i vam dibuixar la petjada sobre un paper. A continuació, ens vam fer la següent pregunta: Quantes sabates necessitem per ocupar tota la petjada del dinosaure? Cadascú va fer una estimació i va apuntar el número que creia en un post-it. Finalment, ho vam comprovar amb les nostres pròpies sabates i vam veure si les nostres prediccions havien estat ajustades o no.
Avui hem fet un pas més: hem descobert quant mesurava tot el dinosaure sencer! Hem vist que els dinosaures no hi cabien ni a la classe ni al passadís, així que hem sortit al pati de l’escola. Primer hem pensat quant devia ocupar el dinosaure i ho hem marcat a terra amb un guix. A continuació, ho hem comprovat amb l’ajuda dels metres i hem dibuixat un gran dinosaure. Per entendre bé quant de grans devien ser, finalment hem pensat quants nens i nenes necessitàvem per ocupar tot el dinosaure i hem vist que el diplodocus era el més gran, el tiranosaure el mitjà i el triceratop el més petit.
Ha estat una gran experiència de descoberta matemàtica i científica que ens ha ajudat a entendre una mica més la vida d’aquests animals tan espectaculars!