SUMMEM 1r Primària: “Millorem una plaça del nostre barri”

Els nens i nenes de 1r de Primària acostumen a anar a jugar a la Gal·la Placídia.

En veure l’interès que tenien per aquesta plaça, vam decidir fer un itinerari en la que hi fos present. Vam començar l’itinerari anant-hi un dia a jugar, a berenar i a observar el que hi havia. En aquesta observació es van començar a adonar d’elements que trobaven a faltar i d’altres que els agradaria afegir. En primer lloc vam esbrinar qui era la Gal·la Placídia i com era antigament la plaça. Després vam veure en quin barri vivíem cadascú de nosaltres, quines places teníem a prop de casa nostra… per acabar, centrant-nos en la plaça de l’itinerari (què tenia i què podíem fer per millorar-la). Vam fer plànols i maquetes i vam escriure al regidor de Gràcia per ensenyar-li les nostres propostes.

Fa uns dies vam rebre resposta de l’ajuntament convidant-nos a anar, el dia 2 de maig, per ensenyar-los les nostres maquetes.

La Marta Duñach, Consellera d’Educació, i el Robert Soro, Conseller d’Urbanisme, ens van rebre a la Sala de Plens de l’Ajuntament de la Vil·la de Gràcia.

Nens i nenes de les 3 classes els vam explicar què és el SUMMEM, el nostre itinerari d’aprenentatge de «Millorem una plaça del nostre barri» i les millores que necessitem a la Plaça Gal·la Placídia.

Vam estar molt contents que els consellers ens rebessin a la sala més important de l’Ajuntament de Gràcia.

Esperem que ben aviat puguem veure alguns dels canvis que vam proposar.