Tenim un cor per a tu

Marta Gubau, exmestra de l’Escola Pia Balmes, presenta ‘Tenim un cor per a tu’, un llibre on narra en primera persona l’experiència de sobreviure gràcies a un trasplantament de cor.

INSCRIPCIÓ A LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE

Editat per Pagès Editors, vol sensibilitzar sobre la importància de fer-se donant d’òrgans.
Els beneficis de la venda aniran destinats a la Unitat de seguiment dels supervivents, de l’Institut Català d’Oncologia (ICO).

La gironina Marta Gubau presenta el 12 de desembre a l’Escola Pia Balmes de Barcelona el seu llibre ‘Tenim un cor per a tu’, editat per Pagès Editors i que narra l’experiència viscuda per l’autora en primera persona, durant i després de rebre un trasplantament de cor.

Gubau ha volgut recollir d’aquesta manera una experiència vital que pot ser útil per a altres persones i que vol sensibilitzar sobre la importància de fer-se donant d’òrgans. Es tracta d’un llibre escrit a quatre mans que ha comptat amb la col·laboració de Mariona Visa, professora i Doctora en Comunicació Audiovisual de la UdL i també amiga personal de l’autora.

La vida de la Marta és tot un exemple de superació personal, ja que s’ha vist afectada per diverses malalties: entre elles un càncer, un ictus i finalment un trasplantament cardíac. La lluita per la supervivència és una constant fins que arriba un moment que ho canviarà tot: quan en ple concert de Sopa de Cabra al Festival de Cap Roig, li truquen de l’Hospital per dir-li “Tenim un cor per a tu”.
Aquella trucada de la qual ja fa tres anys, marcarà un abans i un després i la portarà a prendre una decisió: complir els somnis pendents amb els seus éssers estimats, família i amics.

Escriure per renéixer

Tot i que fins ara la Marta mai havia tingut la necessitat d’escriure el que li havia passat durant anys, reconeix que el fet de fer-ho, sabent que a partir d’ara es minimitzaran les vicissituds, ha estat com tancar una etapa i obrir-ne una altra.
“Escriure m’ha suposat un procés catàrtic. He reviscut tot el que m’ha ocorregut mèdicament al llarg de la vida fins ara, i ha estat dur i dolorós recordar segons quins episodis” explica.
El procés l’ha pogut compartir amb la seva amiga Mariona Visa, que l’ha ajudat en tot el procés de redacció i edició dels textos, que han anat elaborant al llarg de dos anys i que ara veu la llum amb aquest llibre.

 

Què diuen sobre el llibre

Dr. Josep Sánchez de Toledo i Codina. Antic Cap de Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques de l’Hospital Infantil Vall d’Hebron. Director Relacions Institucionals Institut Català d’Oncologia

“És una síntesi d’anys de lluita a la recerca de la vida sempre amb un somriure”.
“És un llibre escrit amb el cor que recull totes les seves vivències al llarg de molts anys”.
“Tot el seu recorregut vivencial està impregnat de positivitat, d’amor, de força indescriptible i sempre amb la mirada i el pensament posats en tots els qui l’estimen i l’envolten”.

Gerard Quintana, cantant de Sopa de Cabra
Programa El Suplent de TV3

“Just al mig del concert, mentre sonava una cançó que es diu Eix de rotació (la Marta Gubau) va rebre el missatge que havia arribat el cor i va haver de sortir corrents per operar-se, per poder viure. M’escrivia dient que cada cop que sent aquesta cançó recorda aquell moment, per ella és el moment que va tornar a néixer“.

Recull de premsa

  Diari ARA
  Diari de Girona
  Radio Girona Cadena Ser
  Islàndia RAC1
  Departament de Salut – Generalitat de Catalunya

  TV3 Comarques amb Gerard Quintana
  RTVE
  TVGirona.alacarta.cat 
  Twitter Informatiu TVE Catalunya
  La Contra. La Vanguardia

   

  Gironina i de família nombrosa · aficionada al cinema, l’art i la música · m’apassiona la dansa i l’scrap · amant de les emocions i del creixement personal · mestra especialista en llengües estrangeres · llicenciada en psicopedagogia · màster en ingressos hospitalaris · lluitadora nata i supervivent · reinventant constantment el present · somiadora de dia, pensadora de nit · agraïda a la vida i a les oportunitats · vivint amb el cor obert ·
  Instagram: @mgubau / spotify: mgubau[/vc_column_text]

  Mariona Visa Barbosa (Lleida, 1979)
  Doctora en Comunicació Social i professora de Comunicació i Periodisme Audiovisuals a la Universitat de Lleida. És autora de diversos llibres sobre la maternitat i els mitjans de comunicació. Amiga de la Marta des dels divuit anys, ha viscut com un aprenentatge vital, periodístic i literari el regal de poder escriure a quatre mans aquesta autobiografia mèdica.