Hem passat el primer mes de curs, 30 dies on ja hem viscut molts moments a l’Escola; activitats, experiències, patis, jocs, menjador, música, teatre, tutories, entrevistes, reunions de famílies, extraescolars noves…

Tots aquests moments fan possible que després de 30 dies de curs puguem dir que ens coneixem una mica millor. Això és un objectiu de l’Escola perquè sabem que quan ens coneixem podem acompanyar-vos millor. 

Volem destacar a les nenes, nens noies i nois que comencen nous a l’Escola, perquè sempre és un repte fer un canvi i vosaltres ho heu fet. Intentarem que us sentiu com a casa!

Compartim amb vosaltres una pinzellada d’aquests moments que ens ajuden a que els grups es coneguin, es cohesionin i funcionin millor.

Trobada de benvinguda de P3

El berenar de benvinguda, abans de començar el curs, ens permet que les nenes i nens tinguin una entrada relaxada coneguin les seves companyes, altres famílies i equip educatiu en un entorn lúdic.

L'estona del pati i l’estona a l’aula conjuntament amb les famílies fan que comencem més tranquiles.

Cohesió de grup a P4

Gelats, Pingüins i Pirates! Amb l'excusa de la tria del nom de la classe realitzem diferents activitats i jocs ambientats amb el nom escollit. Ser un gelat,, un pingüí o un pirata ens fa sentir que formem part d'un grup amb el qual aprenem a conviure, a relacionar-nos, a divertir-nos i ajudar-nos!

Cadires cooperatives a P5

Es una versió del joc clàssic de les cadires. Però només s'eliminen les cadires, els participants han de buscar un lloc on seure tot cooperant amb els companys/és. L'objectiu és aconseguir que tothom pugui seure encara que no es tingui cadira. Un joc ben divertit per cohesionar tots els membres del grup.

Fent rotllana ens coneixem millor a 1r de Primària

El primer que vam fer a la classe va ser fer una rotllana per conèixer-nos millor.

Ens vam presentar amb el nostre nom, vam dir si teniem germans o no, el nostre esport i el nostre menjar preferit. Amb això vam poder veure les semblances i diferències que teniem entre nosaltres.

Enfortim la cohesió de grup amb la teranyina a 2n de Primària

Aquesta setmana l'alumnat de 2n de Primària hem treballat la cohesió de grup amb la teranyina.

Hem explicat les vacances i hem unit les nostres vivències amb un cabdell de llana creant una teranyina.

Ens passem la pilota i et conec una mica millor a 3r de Primària

A tercer vam fer una rotllana i ens anàvem passant una pilota. El que la rebia havia de dir el seu nom, si tenia germans i quants, i una cosa que havia fet a l'estiu i que li havia agradat molt. Aquesta activitat la vam fer el primer dia de curs.

Que tenim en comú a 4t de Primària?

A 4t de Primària ens agrupem amb 3 o 4 i pensem i escrivim 2 trets comuns del nostre caràcter, 2 objectius comuns que volem assolir aquest curs i 2 llocs on tots i totes ens trobem a gust.

Per poder-ho escriure ens hem posat d'acord!

Què necessitem per desconnectar de les vacances i tornar a la rutina a 5è de Primària?

A 5è hem realitzat un cartell amb paraules que reflecteixin la importància d’anar a la nostra escola. Per així adaptar-nos al nou curs escolar i afavorir la cohesió del grup classe.

També hem fet els "Noms encreuats"! Una activitat de cohesió de grup on hem fet uns mots encreuats partint dels noms de les nenes i nens de la classe. Treball en equip!

Professions preferides a 6è de Primària

Tot i que ja ens coneixíem força d'altres anys, hem aprofitat aquests primers dies de curs per seguir descobrint curiositats i coses que desconeixíem dels companys.

Hem realitzat l'activitat de les Professions preferides, i hem acabat veient que de grans ens seguirem necessitant i col·laborant tant o més que ara!

Primària i Secundària Artísitica

A Primària Artística hem fet collage i dibuixos en petits equips per dissenyar l'espai de l'obra que representem a finals d'octubre.

També ens hem presentat describint-nos com si fossim formes i figures geomètriques.

Activitats de cohesió de grup a 1r d'ESO

Durant el primer trimestre de 1r d'ESO es treballa la cohesió de grup amb tot l'alumnat a partir de diferents activitats:

  • Sortida d'inici de curs
  • Activitat setmanal de cohesió des de les diferents matèries (del programa Cooperar per aprendre i Aprendre a cooperar)
  • Activitats tutorials per fomentar la convivència dins del grup.
  • Entrevistes individuals dels tutors i tutores amb l'alumnat, començant per les persones noves a l'Escola.

Activitats lúdiques a 2n d'ESO

Abans de començar el SUMMEM hem fet  activitats lúdiques de cohesió de grup, que són jocs a la mateixa classe per apropar-se als companys/es i per veure que junts podem aprendre millor.

M'agrada com somriuen els teus ulls a 3r d'ESO

A la primera tutoria ens hem fet un selfie, amb la mascareta posada i així intentem poder conèixer les companyes i companys com els hi somriuen els ulls.

El collage de l'estiu a 4t d'ESO

A tutoria hem penjat una foto del nostre estiu i cadascú l’explicava al grup, i amb el recull de fotos farem un collage per penjar a la classe.

Les tres frases que ens defineixen a Batxillerat

Una de les activitats que fem a tutoria per acollir l'alumnat nou és escriure en una cartolina tres frases: "Jo soc"; "Jo em sento"; "Jo vull ser"

Cada persona l'omple i enganxa una fotografia seva al costat. Després d'intentar endevinar qui ha escrit cada frase pengem a l'aula totes les cartolines per tenir-les presents els primers dies de classe.

Extraescolars

Coneixem a la nostra educadora, durant una setmana les famílies dels equips de competició de l'Escola han pogut assistir a un entrenament per poder conèixer a l'educador/a que acopanyarà a les seves filles i fills durant tot el curs.

La participació i implicacio de les famílies és imprescindible per poder tirar endavant l'esport escolar.

Foc Nou

El primer dia de Foc Nou sempre fem algunes activitats per conèixer-nos entre infants i monitors/es. Nosaltres donem molta importància a crear vincles per poder-se sentir part del grup, per això és important que des d'un inici es coneguin.

Rotllana Balmes

A Rotllana Balmes hem aprofitat els primers dies per fer jocs i posar-nos al dia amb els deures de l'escola.

hello world!