MENÚ MENSUAL

El servei del Temps del Migdia de l’escola ofereix al seu alumnat la possibilitat de dinar al centre. Disposem de cuina pròpia per a l’elaboració del menjar i d’un acurat servei tant per l’elecció i confecció dels menús com pel monitoratge que s’ofereix durant el període de descans del migdia. Cada mes es facilita el menú mensual.

QUÈ MENGEM AL TEMPS DEL MIGDIA?


A Aramark creiem que una correcta alimentació ha de ser equilibrada, variada, sostenible però també ha de respectar les tradicions i els plats típics del territori, la temporada de la fruita i verdura i els ingredients km 0.

Les diferents maneres de menjar de cada país estan definides, entre altres factors, pel territori, les seves tradicions, la història i l'economia. El menjar és, sens dubte, un element d'identificació cultural; per tant, és important mantenir i potenciar els hàbits alimentaris propis de l'àrea mediterrània, adaptats als canvis sociològics i culturals que es van produint.

El menú d'aquest curs escolar és una feina que hem fet a Aramark els darrers mesos i forma part d'un projecte de la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG). Per a la valoració per part dels experts, i per obtenir el distintiu Marca Cuina Catalana, a l'hora d'elaborar el menú hem complert els requisits següents:

  • Incloure en les seves cartes un mínim del 40% dels plats de cuina catalana tradicional amb receptes del Corpus de la cuina catalana.
  • Utilitzar productes propers i de temporada per elaborar les receptes.
  • Elaborar els plats amb tècniques que, fins i tot quan estiguin modernitzades, no tinguin caràcter experimental, sinó que hagin estat acceptades per la majoria de restauradors per suposar una millora de la qualitat del plat i reduir costos.
  • No incorporar ingredients exòtics amb topònims de fora de Catalunya.
  • A la carta, marcar amb un distintiu aquells plats que apareguin al Corpus.

QUÈ FEM AL TEMPS DEL MIGDIA?


Aquest curs comptem amb una persona, Débora Gilabert, encarregada de planificar i coordinar trimestralment una oferta d'activitats i jocs tant al pati com a l'aula pels alumnes de P4 fins a 6è de Primària.

Pel que fa a l'alumnat de secundària, recupera els jocs i esports amb pilota.

ACTUALITAT


L'EQUIP DE MONITORES I MONITORS


Un equip de 35 monitores i monitors és l'encarregat d'acompanyar i vetllar perquè tot l'alumnat que gaudeix del Temps del Migdia estigui ben atès,  tant a l'hora de dinar com a l'hora lliure de pati i aula.

Aquest curs, fins a 2n d'ESO, cada grup classe té un educador/a referent, que és la persona responsable d'aquell grup. 

P3

Valèria, Berta, Laura i Bruna

P4

Adela, Clara, Laia i Montse

P5

Laura i Sílvia

1r de Primària

Pepi i Elisabeth

2n de Primària

Belén, Laura, Berta

3r de Primària

Judit i Bruna

4t de Primària

Àngels, Anna, Núria i Clara

5è de Primària

Carles, Lolita i Cris

6è de Primària

David i Helena

Secundària

Pau, Montse, Àlex, Maria i Carla

Secundària

Pol, M. Carmen, Elvira i Arnau

Coordinació

Ramón i Debo

NORMATIVA DEL TEMPS DE MIGDIA


DOSSIER INFORMATIU


Aquest document pretén informar d’aspectes bàsics del funcionament del servei de mitja pensió que anomenem temps del migdia ja que comprèn un espai i una funció més amplis que el fet de dinar a l’Escola. Ha estat realitzat de manera consensuada amb la Comissió de l’AFA, ja que hem cregut important realitzar un document on es puguin trobar les respostes que fan arribar les famílies a l’Escola directament o a través de l’AFA.

És un resum del Projecte Pedagògic del temps del migdia, que el podeu consultar complert aquí:

El procés operatiu on està emmarcat el temps del migdia al Mapa General de Processos de l’escola és el de: EDUCACIÓ EN L’ÀMBIT NO FORMAL 0.50 (operatiu 50)

Per a qualsevol dubte i/o aclariment cal contactar amb la persona responsable del servei de mitja pensió: ramon.verges@balmes.epiaedu.cat

hello world!