En el marc dels plans de protecció civil per emergències químiques (PLASEQTA i PLASEQCAT), enguany s’han reprès les proves de sirenes de risc químic. Aquestes proves permeten comprovar que les sirenes funcionen correctament i, alhora, familiaritzar la població amb els sons d’avís. Com bé sabeu, l’activació de les sirenes de risc químic es preveu en cas que calgui el confinament de la població amb motiu d’un accident químic greu.

Les proves s’han reprès després de la campanya de comunicació a la població de les mesures d’autoprotecció en cas d’accident químic, en la qual s’ha reforçat la idea de la necessitat del confinament. Aprofitant la represa de les proves, se n’ha actualitzat el format amb l’objectiu de territorialitzar-les i poder arribar millor a la població afectada.

Així, el proper 15 de novembre de 2023 a les 11 hores es realitzarà la tercera i darrera prova corresponent a les sirenes dels sectors químics del Baix Llobregat, Barcelonès i Vallès Occidental. Concretament, s’activaran les sirenes de risc químic ubicades als municipis d’Abrera, Barcelona, Castellbisbal, Cornellà de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Martorell, Olesa de Montserrat, el Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Cervelló, Terrassa i Viladecans. A més, es preveu que aquestes sirenes també se sentin en alguna zona dels municipis de el Papiol, Rubí i Sant Cugat del Vallès, per la seva proximitat.

Una altra novetat que s’incorpora aquest any és que la població, a més de sentir la sirena, també rebrà una alerta al mòbil.

Per a aquesta prova no s’ha previst practicar el confinament, però és igualment important que la informació de la prova arribi al màxim de població possible i especialment la seva participació en l’enquesta habilitada per reportar el grau d’audició de les sirenes i la recepció de l’alerta al mòbil. Per això us agrairem que  informeu al vostre personal i usuaris. Al Mapa de Protecció Civil de Catalunya podeu comprovar si esteu ubicats dins de les zones teòriques d’audició de les sirenes de risc químic.

A l’enllaç següent trobareu tota la informació de la prova de sirenes i de l’enquesta.

bookmark