EL GUST PER LA LECTURA A LA NOSTRA ESCOLA


El gust per la lectura recull les diferents activitats que realitzem a l'Escola per fomentar i assolir l'habit i la competència lectora.

ESTRENEM NOU ESPAI: MEDIATECA

Aquest curs hem ubicat la Mediateca a l’entresol de la nostra escola. S’ha renovat el mobiliari i s’han revisat els llibres de lectura pels infants .

S’ha creat un horari per tal que totes les classes des de P3 fins a 6è de Primària puguin anar a la Mediateca un mínim d’una vegada al mes. En aquestes sessions de treball l’alumnat realitza activitats per fomentar el gust per la lectura, que van molt més enllà de deixar espai de lectura individual a l’alumnat.

L'HORA DEL CONTE

L’alumnat de P3, P4 i P5 va a la Mediateca a fer l’activitat l’HORA DEL CONTE, en la qual se’ls explica un conte. Aquesta activitat es fa sempre vinculant la història que estem explicant amb el llibre, de manera que enfortim la idea que el llibre és el lloc on trobarem aquestes històries que tant ens agraden.

A més de l’explicació del conte, s’estableix un diàleg amb els nens i nenes sobre el contingut del conte.

LLEGIM EN FAMÍLIA

Durant el segon trimestre de P5, s'inicia l'activitat Llegim en família.

Proposem a les famílies participar en aquest projecte que tracta de compartir amb els fills i filles llegint diferents llibres; especialment, llibres pensats per la seva edat i el seu nivell maduratiu.

Aquesta activitat serveix pel desenvolupament acadèmic i emocional dels vostres fills i filles, i per mantenir una relació entre família i escola respecte el procés d'aprenentatge de la lectura i l'escriptura.

Cada divendres arribarà un llibre diferent a casa per llegir, gaudir, somiar, imaginar… Fem arribar a les famílies unes pautes per donar algunes idees de com acompanyar-los en aquest procés.

EXPLORADORS DE LLIBRES

Cada infant s'enduu a casa un llibre per llegir acompanyat de la família. Quan ja hagi acabat la lectura del llibre, el retorna a l'escola on n’agafarà un altre.

Són llibres que necessiten més l'acompanyament de la família i que hauran de valorar si els ha agradat o no quan el retornin a l'escola.

DETECTIUS DE CONTES

Cada infant de la classe haurà de triar un conte de casa, o un llibre bonic que es pugui llegir en quatre o cinc dies. També haurà de buscar 5 objectes petits i posar-los dins una bosseta. D’aquests, quatre objectes tindran relació amb el conte/llibre i un no en tindrà cap.

Cada setmana, cada nen/a s’endurà una bossa de roba, que no serà la seva, amb el conte i 5 objectes.

A casa, llegirà el conte i es convertirà en “El detectiu de contes”, esbrinant quin és l’objecte que no correspon amb la història. Un cop fet el descobriment, haurà d’omplir la fitxa del llibre que també trobarà dintre la bossa i tornar-ho tot a l’escola, per tal de poder fer el canvi i agafar una nova bossa.

EXPLICA'M UN CONTE!

L'últim divendres de cada més, l'alumnat i les famílies d'Infantil i Cicle Inicial de primària estan convidades a l'EXPLICA'M UN CONTE.

Un moment per gaudir en família i escoltar un conte diferent cada mes.

COM FOMENTEM EL GUST PER LA LECTURA?


Apadrinament de lectura

Apadrinament de lectura

Aquesta setmana hem finalitzat l’activitat d’APADRINAMENT DE LECTURA, una activitat per fomentar el gust per la lectura amb l’alumnat d’I5 i 3r d’ESO. Com a tancament, hem preparat uns punts de llibre per tenir un record del nostre padrí i madrina de lectura, i el nostre fillol i fillola! Gràcies grans i petits per compartir […]

hello world!