EL GUST PER LA LECTURA A LA NOSTRA ESCOLA


El gust per la lectura recull les diferents activitats que realitzem a l'Escola per fomentar i assolir l'habit i la competència lectora.

LA MEDIATECA

Disposem d'una Mediateca a l’entresol de la nostra escola.

S’ha creat un horari per tal que totes les classes des d'i3 fins a 6è de Primària puguin anar a la Mediateca un mínim d’una vegada al mes. En aquestes sessions de treball l’alumnat realitza activitats per fomentar el gust per la lectura, que van molt més enllà de deixar espai de lectura individual a l’alumnat.

L'HORA DEL CONTE

L’alumnat d'i3, i4 i i5 va a la Mediateca a fer l’activitat l’HORA DEL CONTE, en la qual se’ls explica un conte. Aquesta activitat es fa sempre vinculant la història que estem explicant amb el llibre, de manera que enfortim la idea que el llibre és el lloc on trobarem aquestes històries que tant ens agraden.

A més de l’explicació del conte, s’estableix un diàleg amb els nens i nenes sobre el contingut del conte.

LLEGIM EN FAMÍLIA

Durant el segon trimestre d'i5, s'inicia l'activitat Llegim en família.

Proposem a les famílies participar en aquest projecte que tracta de compartir amb els fills i filles llegint diferents llibres; especialment, llibres pensats per la seva edat i el seu nivell maduratiu.

Aquesta activitat serveix pel desenvolupament acadèmic i emocional dels vostres fills i filles, i per mantenir una relació entre família i escola respecte el procés d'aprenentatge de la lectura i l'escriptura.

Cada divendres arribarà un llibre diferent a casa per llegir, gaudir, somiar, imaginar… Fem arribar a les famílies unes pautes per donar algunes idees de com acompanyar-los en aquest procés.

EXPLORADORS DE LLIBRES

Cada infant s'enduu a casa un llibre per llegir acompanyat de la família. Quan ja hagi acabat la lectura del llibre, el retorna a l'escola on n’agafarà un altre.

Són llibres que necessiten més l'acompanyament de la família i que hauran de valorar si els ha agradat o no quan el retornin a l'escola.

DETECTIUS DE CONTES

Cada infant de la classe haurà de triar un conte de casa, o un llibre bonic que es pugui llegir en quatre o cinc dies. També haurà de buscar 5 objectes petits i posar-los dins una bosseta. D’aquests, quatre objectes tindran relació amb el conte/llibre i un no en tindrà cap.

Cada setmana, cada nen/a s’endurà una bossa de roba, que no serà la seva, amb el conte i 5 objectes.

A casa, llegirà el conte i es convertirà en “El detectiu de contes”, esbrinant quin és l’objecte que no correspon amb la història. Un cop fet el descobriment, haurà d’omplir la fitxa del llibre que també trobarà dintre la bossa i tornar-ho tot a l’escola, per tal de poder fer el canvi i agafar una nova bossa.

BIBLIOTECA DE GRÀCIA

Visitem la biblioteca de Gràcia per disposar d'uns llibres durant in trimestre sencer.

REVISTES DE LA MEDIATECA

Visitem la nostra mediateca per conèixer diferents revistes divulgatives (Cocoter, Reporter DOC, Sàpiens,...) depenent de les edats. Les presentem,  i després l'alumnat disposa de temps per veure-les amb més calma, fullejar-les i veure el tipus de contingut de cadascuna.

L'ABECEDARI TRAPELLA

Del llibre, “L'Abecedari Trapella”, l'alumnat pot gaudir a la mediateca dels reptes divertits que ens proposa el llibre a partir d'unes làmines.

Cada làmina té dibuixades moltes imatges que comencen per la lletra de dalt i el joc consisteix a trobar l'intrús, la paraula que no comença per aquella lletra.

EXPLICA'M UN CONTE!

L'últim divendres de cada més, l'alumnat i les famílies d'Infantil i Cicle Inicial de primària estan convidades a l'EXPLICA'M UN CONTE.

Un moment per gaudir en família i escoltar un conte diferent cada mes.

COM FOMENTEM EL GUST PER LA LECTURA?


El gust per la lectura

El gust per la lectura

EL GUST PER LA LECTURA Agafar un llibre per voluntat pròpia i gaudir-ne amb la seva lectura hauria de ser una rutina habitual a la vida de tots els nens i nenes. Convertir aquests moments de plaer lector en una activitat habitual hauria d'estar interioritzat com altres coses que fem diàriament com rentar-nos les dents, […]

Recicla Cultura 2024

Recicla Cultura 2024

Aquesta setmana hem iniciat la campanya Recicla Cultura! La idea és donar una segona vida als llibres que hàgim llegit i ens hagin agradat i a més, estiguin en bon estat, perquè altres persones els puguin comprar i llegir. Tots els diners guanyats es destinaran a la bossa social de l'Escola Pia Catalunya, per poder desenvolupar projectes educatius […]

Lectura amb L

Lectura amb L

Les persones de l'escola sabem què vol dir el pati de la L… un espai on pots gaudir d’una vista 360 de la nostra ciutat, i on podem gaudir d’una tarda de lectura compartida.

Anem a Casa Anita

Anem a Casa Anita

ANEM A CASA ANITA! Poder anar a la llibreria Casa Anita, seure al seu preciós jardí i gaudir de l'escolta d'un conte i d'un magnífic taller és un privilegi! I a més, si aquest conte i aquest taller el fa la mateixa escriptora i il·lustradora del llibre!  La Marta Altés ens va presentar el seu […]

Apadrinament de lectura

Apadrinament de lectura

Aquest mes de gener hem iniciat l'Apadrinament de Lectura. L'apadrinament de lectura és una activitat cooperativa que es realitza en parelles formades per alumnes de 3rESO que fan de padrins/es de lectura i els/les alumnes de primer de primària que fan de fillols/es. El fet de ser padrí/na de lectura representa que l'alumne/a padrí/na adquireix […]

hello world!