La iniciativa de celebrar el composem a l’Escola Pia Balmes parteix d’una idea de la Berta Ros.

La proposta va ser presentada a un claustre del professorat de Primària i Secundària Musical i va ser molt ben acollida. Entenem la música com una manera de viure i d’expressar-nos i ens va semblar una manera fantàstica de fomentar la creativitat musical.

Comença el curs 2021-2022 i comencem a transformar la primera idea en un concurs de composició, on participarà tot l’alumnat de Primària i Secundària Musical. Ens vam posar mans a l’obra, per adaptar aquest repte a cada curs i veure com plantejar-ho a les classes per aconseguir traslladar aquesta il·lusió al nostre alumnat. 

Durant el mes de març, un dia a la setmana es treballa el COMPOSEM. Hi ha varies fases: la primera de pràctica, una segona on ja s’escriu la composició que es presentarà, la tercera fase és la de passar a net aquesta composició, tot posant-hi un títol i un pseudònim i en el cas de primària hi ha una última fase, que són les votacions internes. 

D’aquestes votacions internes surten 3 finalistes de cada grup de llenguatge que s'envien a “El Jurat del Composem”, format per un grup de músics de l’equip. Pel que fa a Secundària Musical, totes les composicions passen al jurat. 

Us podem assegurar que estem molt contents de la iniciativa i de la resposta de l’alumnat. Creiem que no podria haver estat millor i s’ha generat un clima de motivació general. 

Quan la primera pregunta que sents a l’arribar a classe és “avui fem composem?” és una molt bona senyal!

Sant Jordi, quin moment més bonic per celebrar el concurs de composició musical. Al cap i a la fi, la música és un dels nostres llenguatges. 

Benvinguts a la primera de moltes edicions del COMPOSEM!

bookmark