[vc_row][vc_column][vc_column_text]La nostra Escola, una de les 22 participants escollides al Projecte.

El programa de l’Ajuntament de Barcelona “Protegim les escoles” té l’objectiu de millorar la qualitat ambiental i la seguretat dels nens i nenes i de crear espais d’estada més amables en 200 centres educatius fins al 2023.

VEURE WEB PROTEGIM LES ESCOLES

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][cmo_image_box image="34169"][/cmo_image_box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Protegim les escoles

Les escoles són llocs plens de vida, amb un gran volum de persones que s'hi acosten cada dia, entre alumnes, docents, pares i mares. Per això, els seus entorns han de ser llocs segurs i saludables, amb espais d'estada i joc i també on hi hagi menys contaminació. Amb aquest objectiu, Barcelona posa en marxa el projecte Protegim les escoles, que fins al 2023 transformarà uns 200 entorns escolars.

Què és una escola protegida?

És la transformació de l'entorn de l'escola, posant al centre la seguretat i el benestar dels nens i nenes a través de diverses accions:

  • Pacificació del trànsit en l’entorn escolar.
  • Millora dels accessos a les escoles.
  • Ampliació de les zones d'estada i del verd, incorporant nou mobiliari urbà: bancs, jardineres...

A quines escoles s'acturà?

Fins al 2023, l'Ajuntament actuarà en uns 200 centres educatius: es pacificaran 120 entorns escolars en el marc d'aquesta iniciativa, als quals cal sumar 80 escoles més on s'executaran accions de reurbanització en el marc d’altres programes municipals, com el de les Superilles, els ecoxamfrans o el Pla de Barris. El programa s'estendrà a poc a poc a totes les escoles de Barcelona.

Aquest estiu de 2020 començaran les actuacions a 22 escoles de la ciutat, i l’any 2021 es faran les millores a 50 més.

A més, també han començat ja les obres a les 11 escoles que es convertiran en Refugis Climàtics, un projecte que ha rebut el finançament de l'Urban Innovation Action (UIA), un programa de la Comissió Europea per  “Adaptar escoles al canvi climàtic a través del verd, el blau i el gris”, que planteja intervencions amb mesures blaves (incorporació de punts d’aigua), verdes (espais d’ombra i vegetació) i grises (actuacions sobre els edificis per millorar-ne l’aïllament).

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

bookmark