Benvolgut, Benvolguda,

El passat més de febrer es va posar en funcionament el sistema d’Alertes de Protecció Civil en el marc del compliment de la Directiva 2018/1972 del Parlament Europeu i del Consell, que imposa l'obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d'alerta per situacions d’emergència greu basats en l’enviament de missatges als telèfons mòbils de la població afectada. 

És una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu. L’eina ja s’ha aplicat en situacions reals.

Atès que el sistema té un important impacte social per la seva capacitat de difusió massiva, des de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya s’està realitzant una àmplia campanya de difusió d’aquest sistema.

S’ha previst una prova el dia 14 de setembre ales comarques del Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme i el Baix Llobregat. La prova es divideix en quatre sectors, els quals rebran el missatge en diferents hores del matí. Concretament:

·       10 h: Vallès Oriental, Maresme, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet

·       11 h: Barcelona

·       12 h: Vallès Occidental

·       13 h: Baix Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat

Tots els telèfons mòbils intel·ligents que estiguin a la zona. El missatge apareixerà a les pantalles acompanyat d’un so d’alerta específic que sonarà malgrat els telèfons estiguin en modi silenci.

Per valorar la prova s’ha previst una enquesta per informar si s’ha rebut correctament el missatge als telèfons mòbils. La participació en aquesta enquesta és clau per comprovar el funcionament correcte del sistema. Per tal que la campanya informativa tingui un ampli ressò, us agrairem que en feu difusió a través dels vostres canals de comunicació per tal que la informació pugui arribar al vostre personal i usuaris.

A la pàgina web interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil disposeu de tota la informació sobre el sistema, amb diferents materials específics,

Us agraïm per avançat la vostra col·laboració.

Salutacions cordials

Subdirector general de Programes en Protecció Civil

bookmark