[vc_row][vc_column][cmo_image_carousel items="2" images="17409,17410,17411,17412,17413,17414,17415"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height="16px"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A finals de novembre vam tenir unes visites molt interessants. Van venir a la classe els avis de l’Álvaro Montañés i també  l’àvia i la mare del Mateo Aznar. Ells són italians i just aquella setmana els seus avis estaven a Barcelona.

Primer van venir la Nonna i el Mario, els avis de l’Álvaro, i ens van explicar moltes coses de Venècia. Sabeu que a Venècia no hi ha cotxes ni motos? Només s’hi pot caminar o anar amb barques i góndoles. Els carrers són canals i cada casa té la seva barca. Els autobusos i els taxis també són barques. Els gondolers són les persones que condueixen una góndola. Van drets i porten un rem molt llarg. Les cases estan construïdes sobre uns pals molt llargs. A Murano, que és una illa davant de Venècia, les casetes són de colors perquè allà hi ha molta boira. Els pescadors quan tornaven a casa seva amb les barques podien distingir casa seva, entre la boira, gràcies als diferents colors de les façanes, portes o finestres. A l’època dels romans les cases tenien calefacció. Les parets eren dobles i quan feia fred feien passar aigua calenta entremig de les dues parets i escalfava les diferents estances. Què interessant!

L’endemà van venir la Nonna i la Carmen, àvia i mare del Mateo. La Nonna ens va explicar tradicions de Nadal italianes. Ens va explicar que a Itàlia no mengen raïm la nit de Cap d’Any. Mengen una cassoleta petita de llenties cadascú. Allà ve una senyora velleta volant amb una escombra que es diu Befana. La Befana deixa dins dels mitjons dels nens que s’han portat bé dolços, i carbó als que no s’han portat massa bé. També ens va explicar que tenen uns pastissos molt típics que es diuen Panettone i Pandoro. El Panettone té panses a dins i el Pandoro no i per sobre porta sucre. Llavors, de sobte, van treure uns Panettones per berenar. Que bons estaven!

Moltes gràcies als quatre per haver vingut a explicar-nos tantes coses interessants d’Itàlia.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

bookmark